Over ons

Appeltaart Imperium

De lekkerste ambachtelijke appeltaarten van ’t land, komen van het Appeltaart Imperium. Per week bakken we 250 taarten. De appeltaarten worden gemaakt op bestelling voor horecagelegenheden van Haarlem, Amsterdam tot aan Wijk aan Zee, het bedrijfsleven, welzijnsorganisaties en particulieren.

Wist u dat:

  • Het Appeltaart Imperium een ambachtelijke bakkerij in het centrum van Haarlem is en we een nieuwe locatie hebben geopend op de Opaallaan in Hoofddorp?
  • We een sociale firma / re-integratie bedrijf zijn voor zo’n 40 cliënten uit de geestelijke gezondheidszorg? Het is voor onze cliënten een bijzondere leerwerkplek om horeca-ervaring op te doen.
  • Onze slogan Vers | Ambachtelijk | Sociaal is?

De lekkere appeltaarten worden met liefde en trots gebakken. Het Appeltaart Imperium is een sociale firma met een degelijke werkwijze en een rustige sfeer. Van de taartbodem, de suiker, de appels en rozijntjes; alle ingrediënten worden met zorg gekozen én bereid. Er zijn verschillende taken te verrichten op verschillende niveaus. Iedereen draagt bij aan het bakproces, werkt aan een mooi product en gaat met een goed gevoel naar huis. Het team is hecht en de reacties op de taarten zijn altijd positief. Bovendien… ruikt het er altijd heerlijk!

Een team van deelnemers/cliënten wordt er door een aantal vakbegeleiders ondersteund bij het bakken van de ambachtelijke appeltaarten en in het (weer) leren functioneren in een professionele werkomgeving.

SOCIAAL ONDERNEMEN

Het Appeltaart Imperium onderneemt maatschappelijk verantwoord vanuit een sociale visie. Bijzonder is dat we niet alleen een bakkerij zijn, maar dat we ook begeleiden bij de dagbesteding en re-integratie van mensen uit de geestelijke gezondheidszorg of verslavingszorg. Ons team bestaat uit ongeveer 40 enthousiaste deelnemers in verschillende stadia van hun traject. Deskundige collega’s en ervaren deelnemers ondersteunen bij het opbouwen van vakkennis en bij het (weer) leren functioneren in een professionele werkomgeving.

Het Appeltaart Imperium is een initiatief van Roads. Roads werkt aan sociale participatie en arbeidsre-integratie van mensen met psychische of psychiatrische problematiek en/of verslavingsachtergrond. Roads onderscheidt zich door het combineren van therapie, training en arbeid. Naast inloop en dagbesteding, beschikt Roads over reguliere werkplekken door zelf maatschappelijk te ondernemen. Roads beheert 40 locaties verspreid over Amsterdam, Haarlem, Amstelveen, Hoofddorp en Diemen.

Copyright Appeltaart Imperium © 2023  Website gemaakt door Roads Technology (onderdeel van Roads)